6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sü’den yeni proje

SÜ’NÜN YENİ PROJESİ TANITILDI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği’nin (AB) kabul ettiği yenilik transferi projesi tanıtıldı.

SÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nün, ‘Leonardo Da Vinci Programı’ kapsamında hazırladığı ve AB hibe alan, “Establishing Web-Based Mathematical Learning System” isimli yenilik transferi projesinin tanıtım toplantısı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yurt içi ve yurtdışından 8 üniversitedeki fen fakültesi matematik bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin faydalanması amacıyla geliştirilen proje ile 4 yıllık eğitim süresince müfredatta bulunan tüm matematik konuları web ortamına aktarılacak. 8 üniversiteden 140 bin öğrenci aynı standartta matematik eğitimi alacak.

İspanya, Finlandiya, Bulgaristan, Polanya ve Almanya’dan gelen öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, fiziki altyapısı, akademik personeli ve yürüttüğü projelerle Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük ve önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Bedük, “Son 4 yılda Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğümüzün desteği ile 2 bini aşkın öğretim elemanımızı yurt dışına gönderdik. Bilimsel anlamda kendimizi her geçen gün yenilemeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. İşte bu tanıtım toplantısı da bu çabalarımızın bir ürünü. Burada sunulan proje hayata geçtiğinde matematik dersleri web ortamına aktarılacak, öğrencilerin bu dersi severek daha iyi anlamaları sağlanacak” dedi.

SÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, proje sayesinde uzaktan eğitimin temel alt yapısını oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi. AB destekli projeyi anlatan Koordinatör Prof. Dr. Durmuş Bozkurt, soyut bir ders olan matematiğin daha kolay kavranmasını amaçladıklarını kaydetti. Bozkurt, yerli ve yabancı 8 üniversite ile birlikte çalıştıklarını, dersleri sanal üniversite ortamında sunmak istediklerini ve 24 ayda tamamlanması planlanan projenin AB fonundan 346 bin euro destek aldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen panelde katılımcılara projenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verildi.

SÜ’NÜN YENİ PROJESİ TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 14:35:00
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 14:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?