2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Sular binaları tehdit ediyor

Konya'nın Derebucak ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde, Kızılova bölgesindeki ekili alanlar sular altında kalırken, sular binaları da tehdit etmeye başladı.

Eriyen karlar ve yağışların adeta göle çevirdiği Kızılova'nın sular altında kalması yerleşim birimindeki binaları da tehdit etmeye başladı. Pınarbaşı Belde Belediye Bakanı Şevket Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağmur ve eriyen kar sularıyla dolan Kızılova'nın adeta göle dönüştüğünü belirterek, “Ovadan gelen sular yerleşim birimindeki evlerin duvarlarına vurmaya başladı. Çok katlı birçok binanın bahçesi sular altında kaldı. Suların evleri basması artık an meselesi. Bu yüzden beldemizde birçok evin zemin katlarına girilemiyor, bazı evler ise boşaltılmış durumda. Tehlike geliyorum diyor” uyarısında bulundu.

Devletten yaşanan durum nedeniyle bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini beklediklerini dile getiren Çetin, şunları kaydetti: “Bölgemizde hemen hemen her yıl aynı manzaralar yaşanıyor. Bu yılki ağır kış şartlarının ardından durum biraz daha farklı ve zor gibi görünüyor. Düdenler yine suları çekmiyor. Öyle ki, çocuklarımızın, hayvanlarımızın suya düşme tehlikesi bile söz konusu. Yetkililere geçtiğimiz yıl bu sorunun çözümüne merhem olacağını düşünerek sunduğumuz projeler henüz onaylanmadı. Burada bahar mevsiminde biriken suları Gembos derivasyonu gibi Beyşehir Gölü'ne ulaştıracak bir projenin devreye girmesini bekliyoruz. Yerleşim birimini tehdit etmesinin yanı sıra çiftçilerimiz de tarım alanlarının sular altında kalması nedeniyle ekinleri de çürüme ve bozulma yaşanıyor. Devletimizden acil yardım bekliyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2012 Salı 12:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?