6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Süne ile mücadele başladı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde havaların ısınması ve hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte süne ile mücadele için çalışmalara başlandı.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, süne zararlısının buğdayın kalitesini düşüren en önemli sorun olduğunu belirterek, "Süne zararının önüne geçilebilmesi için her yıl olduğu gibi Tarım İlçe Müdürlüğü olarak bu yıl da çalışma başlattık. Biyolojik mücadeleye 20 Mayıs'tan itibaren startı verdik. Süne ile mücadele hasat dönemine kadar sürecek. İl Tarım Müdürlüğü'nden ilçemize gönderilen 200 bin adet faydalı böcek yumurta parazitoidi, yapılan süne taramasında uygun görülen arazilere bırakılmaya başlandı" dedi.

Bu yılki yağış bolluğunun çiftçinin yüzünü güldürdüğünü de dile getiren Karşıyaka, "Ancak çiftçiyi bununla birlikte bekleyen sorunlar da var. Bu sorunlardan en önemlisi zararlılarla mücadeledir. Kaliteli ürün elde edebilmek için zararlılarla mücadele edilmesi gerekiyor. Bunun için tüm çiftçilerimize görev düşüyor. Bunu başarabilirsek çiftçimizin ürünü daha kaliteli olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?