6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Süneyle biyolojik mücadele başladı

Konya'nın Ereğli ilçesi'nde süne zararlısıyla biyolojik mücadele başladı.

İlçeye bağlı Bulgurluk Köyü'nde düzenlenen programa, Ereğli Kaymakamı Cevdet Can, İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, İlçe Ziraat Odası Başkanı Cafer Tatlıdil, ile çiftçi ve davetliler katıldı.

İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli'de 200 bin dekarlık bir alanda hububat tarımı yapıldığına dikkat çekerek, ''Süne mücadelesi kapsamında çiftçilerimizle, birlik başkanlarımızla, özellikle Kaymakamlığımızın desteğiyle çeşitli çalışmalar sürdürüyoruz. Geçen yıl kurum ve kuruluşların katılımı, personelimizin özverisi ve çiftçilerimizin katılımıyla hasat döneminde sıfır emgili ürün elde edildi. Bu sonuç hem Konya bölgesinde hem de Türkiye çapında dile geldi, örnek olarak gösterildi. Bu destekler var olan çalışmalarımızı daha da arttırıyor. Çiftçilerimiz de arazilerini erken saatlerde kontrol ederek konuyla ilgili bizi her zaman arayabilir” dediç

Kaymakam Cevdet Can ise, Konya'nın Türkiye'nin tahıl ambarı olduğunu hatırlatarak, ''İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri gece gündüz demeden büyük bir özveriyle süne mücadelesinde çalışmaktadır. Biyolojik mücadelenin kalıcı bir mücadele olduğu ortaya çıkmıştır. Ereğli bu bakımdan Türkiye’ye örnek olacak konumdadır. İlçe Tarım Müdürlüğü çalışmaları ile büyük başarı yakalamıştır” dedi.

Konuşmaların ardından süne zararlısına karşı parazitoit salımı gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 15:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?