6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Süneyle mücadele sürüyor

EREĞLİ'DE SÜNE MÜCADELESİ

Konya'nın Ereğli İlçesinde, hububat ekili arazilere sünenin doğal düşmanı olan 'Parazitoit' salımı yapıldı.

Ereğli'de süne zararlısına karşı çalışmalarını sürdüren İlçe Tarım Müdürlüğü'nün 14 kişilik teknik elemanı hububat sahalarını gezerek sünenin doğal düşmanı 'Parazitoit' adı verilen sinek yumurtalarını tarlalara bırakıyor.

Ekiplerle birlikte hububat sahalarında çalışmalara katılan İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, bu yıl süne yoğunluğunun geçtiğimiz yıllara göre çok fazla olduğunu, bunun en büyük nedeninin anız yangınları ve kış aylarında mevsim normallerinde soğuk ve kar yağışı olmamasından kaynaklandığını söyledi.

Hububatın en önemli zararlısı olan ve ekonomik kayıplara sebep veren süne zararlısının 2010 yılında Ereğli bölgesinde son yılların en fazla yoğunluğunu gösterdiğini kaydeden Özgüven, “Özellikle buğday başaklarında emgi yaparak ekonomik değerini düşüren ve emgi oranının yüzde 3'leri geçmesiyle hayvan yemi olarak bile kullanılamayacak zararlar oluşturan süne zararlısıyla mücadelede hububat üreticilerinin dikkatli olması gerekiyor. Üreticinin teknik tavsiyelere uyması gerekir. Süne zararlısı kadar önemli olan 'Kımıl' zararlısına karşıda mücadele çalışmaları yapılıyor. Bu yıl hububat alanlarında bu zararlılara karşı daha dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 15:47:03
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 16:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?