4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Suriye; Konya için büyük bir potansiyel

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez, komşu ülkelerle ticareti artırmak için büyük çabalar verdiklerini söyledi.

Türkiye - Suriye arasında ortak yatırım projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Suriye’de bir takım gezilerde bulundukları hatırlatan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, bölgeyle karşılıklı ticaretin geliştirilmesi amacıyla birçok toplantı yapıldığını ifade etti.
Hüseyin Üzülmez, son yıllarda Suriye’nin ticaret ve sanayide dışa açılmak isteğini ve Suriye’ye yakın olan ülkelerin işadamlarını bölgelerine çekmek için büyük reformları hayata geçirdiklerini belirterek, "Komşu ülkelerle ticaretimizi artırmak için büyük çabalar vermekteyiz. Bu doğrultuda işadamlarıyla Halep ve Şam’ı kapsayan iş gezimiz, bu ülkedeki yatırım ortamlarını ve gelecekte yapılması düşünülen projeleri öğrenme konusunda ayrı bir önem kazanmıştır. Gezi esnasında iş adamlarımız hem gelişmiş ve gelişmekte olan sektörler hakkında bilgiler almıştır hem de kendi sektörleriyle ilgili Suriye işadamlarıyla biri bir görüşme imkanı bulmuştur" dedi.
Üzülmez, Türkiye ve Suriye arasında yıl sonuna yetiştirilmesi hedeflenen iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle Suriye ile daha büyük oranlarda ticaret yapılabileceğini de dile getirerek, iş adamlarının gelecek yıllarda buradaki yatırımlardan büyük pay alabileceğini sözlerine ekledi.

ALİ DEMİRER-KENTHABER-KONYA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2004 Cuma 21:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?