5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Sürücülere bayram uyarısı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdullah Yağmur, Ramazan Bayramı öncesinde bazı trafik tedbirleri alındığını ifade ederek, bayramlarda kazaların genelde tek taraflı olduğunu, bu nedenle sürücülerin acele etmeden araçlarını dikkatli kullanmalarını istedi.

Şehir merkezinde sürücülerin kavşaklarda hızlarını düşürmeleri gerektiğini belirten Yağmur, "Kazalar genellikle yakın takipten dolayı ve kavşaklarda arkadan çaprma sonrasında meydana geliyor. Ramazan Bayramı’nda şehir içinde trafik yoğunluğu olması nedeniyle 30 ekibimiz görev yapacak. Sürücülerimizin özellikle dikkat etmesi gereken kuralların başında dikkatli araç kullanmak geliyor. Bayramlarda genelde aşırı hız nedeniyle tek taraflı kazalar meydana geliyor. Bunun önüne geçilmesi için de bir sürücünün, telaşlanmaması, acele etmemesi ve hız yapmaması gerekiyor" dedi.

Ramazan Bayramı’nda trafik denildiğinde ilk akla şehirler arası yolların geldiğini kaydeden Yağmur, bu yollarda da kazaların aşırı hız ve dikkatsizlikten meydana geldiğini belirtti. Yağmur, şehir içinde olduğu kadar, şehirler arası yollarda da bölge trafik ekipleri tarafından kontrol ve denetimlerin artırıldığını ifade ederek, "Kaza olmaması için sürücülerin sadece kendi hareketlerine değil, karşıdan gelen araçlara da dikkat etmeleri gerekiyor. Biz uyardığımız her sürücüye kısa farlarını yakmalarını söylüyoruz. Farların yanması, karşıdan gelen sürücülerin dikkatini çekmesini sağlar. Bu da bir ölçüde kazaların azalmasına etki eder" şeklinde konuştu.
Sürücülerin yüzde 90’ının şehirler arası yollarda emniyet kemerini kullandığını dile getiren Yağmur şöyle devam etti:

"Şehirler arasında olduğu gibi şehir içi trafiğinde de emniyet kemeri kullanımını artırmalıyız. Sürücülerinimiz şehir içinde yavaş gittiklerini düşünerek emniyet kemeri takmıyorlar. Bazı kazalarda emniyet kemeri takmadıkları için camdan fırlamış insanları görürüz. 50 kilometre hızla giden bir aracın aniden fren yapması durumunda emniyet kemeri varsa kurtulur, emniyet kemeri yoksa camdan fırlayarak ya yaralanmasına yada ölmesine neden olur. Bunun için şehir içinde de emniyet kemeri kullanımına dikkat etmeliyiz".

Ekim ayında, Eyül ayına göre trafik kazalarında yüzde 15 azalma olduğunun da üzerinde duran Yağmur, "Sürücüler her geçen gün biraz daha bilinçleniyor. Bilinçlenmenin yanı sıra telaş ve aceleci tavırlarına engel olamadıkları anlar yaşıyorlar. Bunun için trafikte her sürücü bir birine biraz daha fazla saygı göstermelidir" diye konuştu.

konya
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 13:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?