7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Sürücülere kar ve buzlanma uyarısı!

Yetkililer, havaların soğuması ve yağışların başlaması nedeniyle yollarda meydana gelebilecek buzlanmaya karşı sürücülerin daha dikkatli araç kullanması gerektiğini belirtti.

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yollarda oluşacak buzlanmanın kazalara davetiye çıkardığı belirtilerek, sürücülerin bu tür durumlarda araçlarını daha dikkatli kullanması ve gereken önlemleri alması gerektiği ifade ediliyor.

Açıklamada üzücü kazaların yaşanmaması için özellikle bu tür kazaların yoğun yaşandığı Antalya, Adana, Karaman, Ankara ve Beyşehir çevre yollarında sürücülerin daha dikkatli seyretmeleri ve araçlarında zincir, çekme halatı, takoz
gibi malzemelerin mutlaka bulundurulması gerektiği dile getiriliyor. Yapılan açıklamada şu uyarılara yer veriliyor.

"Çok gerekli olmadıkça özel araçlar ile trafiğe çıkmayın, toplu taşıma araçlarını kullanın. Özel araçla trafiğe çıkılması halinde araçlarda bulundurulması gereken malzemeleri mutlaka bulundurun. Araçların kışlık bakımını mutlaka yaptırın. Yoğun kar yağışı olan ve yolda kar, buz bulunması halinde mutlaka zincir takın, kış şartlarına uygun lastik kullanın. Sisli havalarda görüşün az olması nedeniyle aşırı hızdan kaçının, sis farlarını yoksa kısa hüzmeli farları mutlaka yakın. Aracın ışık donanımlarının, özellikle de arka ışık donanımlarının mutlaka çalışır olmasına dikkat edilmesi görünürlüğü artıracaktır. Yolcu ve yük indirme-bindirmelerinde uygun yerleri seçin. Karla mücadele yapan kurum ve kuruluşların, trafik görevlilerinin uyarı ve ikazlarına uyarak görevlilere yardımcı olun. Aşırı hızla araç kullanmayın, özellikle kavşaklara yaklaşırken hızı azaltın, ani frenlerden kaçının. Trafik güvenliği için bütün kural ve kaidelere uyulması, trafik kazalarını azaltmakta ve trafik güvenliğini sağlamada en önemli etken olacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?