4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Susuzluk derdine deva olur mu?

Türkiye'de bir firma tarafından Kanada'dan ithal edilen makine, havadan su üretebiliyor. Ürettiği suyu 4 kez filtre eden makine, günde 32 ile 12 bin litre arasında su üretebiliyor.

 

Makineyi Türkiye'ye getiren firmanın pazarlama sorumlusu Mehmet Sunucuoğlu, makinenin hiçbir su kaynağına gerek kalmadan havadan su üretebildiğini belirterek, "Makine öncelikle aldığı havayı hava filtresinden geçirir ve büyük partiküller, kir ve toz bu filtrede takılıyor. Daha sonra hava yoğunlaştırıcı ünitede hava su damlaları haline getiriliyor. Yoğunlaştırılmış su ilk olarak karbon filtresinden geçiriliyor ve depolama tankına aktarılarak burada biriktiriliyor. Burada biriken su 4 adet karbon filtreden geçerek en üstteki tankta toplanıyor. Burada suya Ultra Viyole ışınları gönderilerek suyun taze kalması sağlanıyor. Bu suyun bir kısmı istenirse sıcak su olarakta kullanılabiliyor" dedi.

 

Küresel ısınmanın etkisini arttırdığı ve su kaynaklarının giderek azaldığı günlerde böyle bir makinenin insanlık için büyük ihtiyaç olduğunu dile getiren Sunucuoğlu, "Makinelerimizin evler için hazırlanan 32 litrelikten büyük işletmeler için hazırlanan 12 bin litreliğe kadar çeşitleri var. Özellikle su kesintilerinin gittikçe arttığı ve barajlardaki su seviyelerinin azaldığı şu günlerde makinemize büyük illerden yoğun talep gelmesini bekliyoruz. Bir ailenin günlük su ihtiyacını karşılayan bu makinenin ürettiği su, normal çeşme ve hazır satılan sulara nazaran 4 kat daha temiz ve sağlıklı oluyor. 2 bin 600 YTL' den başlayan makinelerimizin fiyatları büyüklüğüne göre artış gösteriyor. Susuzluğun gündemde olduğu şu sıralarda makinelere talebin oldukça yoğun olacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 12:45:08
Güncelleme :12 Haziran 2007 Salı 20:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?