6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SÜ'ye modern at kliniği

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi'nde bölge illere de hizmet verebilecek modern At Kliniği hizmete başladı.

Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne üye olma çalışmaları kapsamında hayata geçirilen At Kliniği bünyesinde atlara hizmet verecek klinikte cerrahi müdahale dahil her türlü tetkik ve tedavi yapılabiliyor.

Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arıcan, mevcut klinikte yaralı atlara gereken müdahalenin yapıldığını ancak teknik altyapı yetersizliği nedeniyle tüm ameliyatları gerçekleştiremediklerini için kliniği önemli ölçüde yenilediklerini söyledi.

Yenileme çalışmaları kapsamında Avrupa ve Amerika'dan cihaz ve malzeme alımı yapıldığını da dile getiren Arıcan, "Yenileme çalışmaları kapsamında Finlandiya'dan özel ameliyat masası ve ABD'den de anestezi cihazı satın aldık. Bu cihazlar sayesinde şimdi atların ameliyat öncesi anestezi protokolünü rahatlıkla ölçebiliyoruz. Ameliyatlarda büyük kolaylık sağlayacak bu sistemle operasyonlarımızı hem daha sağlıklı hem de daha çabuk gerçekleştirebiliyoruz" dedi.

Kliniğin sadece Konya için değil bölge illere de hizmet vereceğini ifade eden Arıcan, "Yeni kliniğimizi cihazların kurulmasının ardından hemen hizmete açtık. Tam teşekküllü sayılabilecek kliniğimizin üniversitemize maliyeti yaklaşık 300 bin TL oldu. Burada cerrahi müdahalenin yanı sıra öğrencilerimiz de uygulamalı eğitim alabilecekler. Bu açıdan da kliniğimizin eğitime önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri arasında tanınan ve başvurulan bir merkez haline gelmeyi hedefliyoruz. Fakültemizde Avrupa Birliği standartlarında eğitim vermek için kalan eksiklikleri de tamamlayıp, iyileştirmelerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?