6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

SYDV Fonu işyeri sahibi yaptı

Konya'nın Ahırlı İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan desteklenen projelerle, ilçede çobanlık yapan bir kişi kasap, seyyar satıcı tuhafiyeci, işçi ise kırtasiyeci sahibi oldu.

İki yıldır Konya'nın Ahırlı ilçesinde görev yapan Kaymakam Murat Kahraman, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen, ilçelerinde yetenekli ve iş yapabilecek insanların olduğunu düşünerek harekete geçti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın aracılığıyla ilçede duyuru yaptıklarını belirten Kaymakam Murat Kahraman, "İşsiz ve iş yapabilecek becerisi olanlara yapabilecekleri iş çerçevesinde dükkan açacağımızı ilettik. İlk önce bize kasap için çobanlık yapan Ali Bey başvurdu. Ekibimizle değerlendirmeye alarak bu projeyi hazırladık ve Ali Bey'e bir kasap dükkanı açtık. Bu iş yeri diğer projelere de örnek oldu. Ardından bize seyyar satıcılık yapan bir vatandaşımız tuhafiye, işçilik yapan biri ise kırtasiye için başvurdu. Onların da projesini hazırlayarak iş yerlerini açtık. İlçemizde ulaşım sıkıntısı olduğu için böyle önemli projelere destek vererek halkımızın da ihtiyaçlarını karşılamış olduk. Bundan sonra üzerinde çalıştığımız birkaç iş yeri projesi daha var. Bunları da en kısa zamanda sonuçlandırarak hem
ilçemize, hem de işsiz vatandaşımıza destek olmuş olacağız" dedi.

ÇOBANLIKTAN KASAPLIĞA

Ahırlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sayesinde kasap dükkanı sahibi olan evli ve 3 çocuk babası 42 yaşındaki Ali Güler, "Daha önce çobanlık yapıyordum. Kasaplık mesleğine de yatkınlığım vardı. Vakfın yapabileceğimiz işleri desteklediğini duyunca hemen başvurdum. 10 aydır kasap dükkanı sahibiyim. Bu zamanda kimse devletten hazır iş beklemesin. Bence örnek ve yapabilecekleri projeleri olanlar destek alsınlar. Ben şuanda çok memnunum" şeklinde konuştu.

Üç yıldır işsiz olan ve zaman zaman mevsimlik işlerde çalışan 24 yaşındaki Kemal Şimşek ise, "Evliyim ve ilerde baba olacağım. Çocuklarımın geleceğini hazırlamak için iş sahibi olmam gerektiğini düşündüm. Sürekli mevsimlik işlerde çalışıyordum. En son kasap dükkanı açılınca benim aklıma da böyle bir şey geldi. Kaymakamlığa başvurdum, olur çıktı. 650 öğrencisi bulunan ilçemizde hiç kırtasiyeci olmaması benim istediğim gibi bir iş yeri sahibi olmama neden oldu, çok mutluyum" dedi.

Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sayesinde iş yeri sahibi olan 26 yaşındaki Ali Altunbaş, "Bu işi pazarlarda, sokaklarda üç tekerlekli arabayla satarak yapıyordum. Bu şekilde hem belirli bir müşterim olmuyordu, hem de yerim belirli değildi. Diğer projeler bana örnek oldu ve başvurdum. Sonuçta bugün güzel bir tuhafiye sahibi oldum" diye konuştu.

İlçede yaşayan vatandaşlar da, çocuklarının ve kendilerinin ihtiyaçları için başka bir yere gitmeleri gerektiğini belirterek, yeni açılan iş yerleri sayesinde artık bazı ihtiyaçları için şehre gitmelerine gerek kalmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?