6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tacik lider Şeb-i Arus'a geliyor

TACİKİSTAN CUMHURBAŞKANI ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNE GELİYOR

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret eden Tacikistan Büyükelçisi Shukhrat Sultanov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın 17 Aralık'taki Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya'ya geleceğini söyledi.

Beraberindeki heyetle birlikte Vali Doğan'ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Shukhrat Sultanov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın 16-17 Aralık tarihlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye geleceğini belirterek, "Bu iki günlük ziyarette sayın Cumhurbaşkanımız Şeb-i Arus törenlerine katılmak için 17 Aralık'ta Konya'ya gelecek. Bu nedenle ben daha önce gelerek ilinizi ziyaret etmek istedim. 14 Aralık'ta ise sayın Kültür Bakanımız Türkiye'ye gelecek ve bu ziyaretinde Konya'yı da ziyaret ederek Vuslat törenlerine katılacak" dedi.

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, "Hz. Mevlana'nın 736. Vuslat Yıldönümü törenlerine Tacikistan Cumhurbaşkanımızın katılması bize gerçekten onur verir. Her yıl Hz. Mevlana'nın 'Gel' çağrısına binlerce insan uyarak Konyamıza geliyor. Bu gelenler arasında üst düzey devlet adamları, başkanları ve cumhurbaşkanları da oluyor. Bu törenler hem Hz. Mevlana'nın barış ve kardeşlik mesajlarının dünyaya duyurulmasına, hem de ülkemizin ve Konyamızın tanıtılmasına vesile oluyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 20:45:04
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 21:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?