6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Taciz cinayetine 51 yıl hapis

TACİZ CİNAYETİNE 51 YIL HAPİS CEZASI

Konya'da eşinin taciz edilmesi sonrasında çıkan kavgada komşusu baba ve oğlunu tabancayla vurarak öldüren zanlıya 51 yıl hapis cezası verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen baba Hamit Açıkgöz (43) ile oğlu Murat Açıkgöz'ün (18) öldürülmesi davasına tutukla sanık Mevlüt Çiçek (41), yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti duruşmadaki eksikliklerin tamamlandığını belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Savcı mütalaasında, sanık Mevlüt Çiçek'in kasten adam öldürme suçundan Türk Ceza Kanunun 81/1 maddesi gereğince iki kez müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin tahrik altında cinayeti işlediğini, bu nedenle tüm iyi hallerin uygulanmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Çiçek, "Takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti sanığın baba ve oğlunu öldürmekten TCK 81/1 maddesi gereğince (kasten adam öldürme) iki kez müebbet hapis cezası verdiklerini, duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezayı 50 yıla indirdiklerini söyledi. Baba ile oğlunu öldürmekten 25'er yıldan 50 yıl hapis cezası alan sanığa aynı zamanda ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl hapis cezası verildi.

Olay, 30 Ağustos 2008 tarihinde Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Apa beldesinde meydana gelmiş, Mevlüt Çiçek komşusu baba Hamit ile oğlu Murat Açıkgöz'ü tabanca ile vurarak öldürmüştü. Olay sonrası yakalanan ve mahkemeye çıkan sanık Açıkgöz, Murat'ın eşini sürekli taciz etmesi nedeniyle çıkan tartışmada cinayetleri işlediğini iddia etmişti.

TACİZ CİNAYETİNE 51 YIL HAPİS CEZASI
TACİZ CİNAYETİNE 51 YIL HAPİS CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:42:04
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 14:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?