4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Tacizci müdür yardımcısına yer cezası

KONYA’nın Ilgın İlçesi’ndeki İnönü İlköğretim Okulu’nda, 14 yaşındaki kız öğrencisi Ş.A.'yı okulun kütüphanesinde öptüğü iddiasıyla yargılanan ve ‘çocukların cinsel İstismarı’ suçundan geçen ay, 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum olan Müdür Yardımcısı Erdoğan Demir (39) hakkındaki idari soruşturma da tamamlandı. 17 yıllık sınıf öğretmeni ve 3 kız çocuk babası Demir, Konya’nın Kulu İlçesi’ne tayin edilirken, maaş kesimi cezası da aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ailenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, “Müfettişler, okul idaresi, aile ve adı geçen müdür yardımcısı ile görüşüp ilçedeki incelemelerinin tamamladıktan sonra Erdoğan Demir hakkında idari yönden görev yeri değişikliği, disiplin yönünden ise maaş kesimi teklif etti. Demir, bu teklif doğrultusunda, Konya’nın Kulu İlçesi’ndeki bir ilköğretim okuluna tayin edildi. Ayrıca maaş kesimi ile de cezalandırıldı. Gerekli yazıyı Ilgın Kaymakamlığı’na gönderdik.” dedi.

HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Demir, yargılandığı Ilgın Asliye Ceza Mahkemesi'nde de, TCK’nın 103’üncü maddesi gereği, ‘çocuğu cinsel istismar’ suçundan geçen ay 4.5 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Demir’in iyi halini gözönünde bulunduran mahkeme, cezayı 3 yıl 9 aya indirirken, dosya temyize gönderildi. Erdoğan Demir tutuksuz yargılanırken avukatları kararı temyiz etti. Dosya halen Yargıtay’da bulunuyor.

14 yaşındaki Ş.A. daha önce katıldığı duruşmada olayı anlatırken, gözyaşlarını tutamayarak, “Müdür Yardımcısı Erdoğan Demir, aynı katta bulunan kütüphaneye girmemi istedi. İçeri girdikten sonra kütüphanenin penceresini kapattı. Biz görüşürken kapı da kapalıydı. Bir süre OKS’den bahsettik. Ayağa kalkarak önce beni kucakladı, daha sonra yanaklarımdan ve alnımdan öptü. Ne olduğunu anlamadım. Kötü bir niyeti olamayacağını düşündüm. Bir kaç dakika sonra da yanaklarımı iki eliyle tutup duduklarımdan öptü. Kaçtım ve ağladım” demişti, Demir ise öğrencisinin kendisine iftira attığını ileri sürmüştü.

Öte yandan Ilgın İnönü İlköğretim Okulu, web sitesinde Nur Cemaati Lideri Said-i Nursi’yi öven yazısıyla gündeme gelmişti.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 16:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?