6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Takımların maliyeti yüksekti, kapattık'

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram Belediyespor bayan voleybol takımının şort yüzünden kapandığı yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, bayan voleybol takımının şort giymesi nedeniyle kapandığı yönünde haberlerin gerçeği yansıtmadığını, 4'ü bayan, 3'ü erkek olmak üzere toplam 7 voleybol takımının maliyetinin çok yüksek olduğu için kapatıldığını söyledi.

Başkan Serdar Kalaycı belediyeye ait spor kulüpleriyle ilgili toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu toplantılar neticesinde takım sporlarıyla, ferdi spor faaliyetleriyle ilgili olarak bilgiler aldık. Bu bilgiler neticesinde takım sporlarının gelir ve giderlerine bakarak rakamın çok yüksek olduğunu gördük. Ferdi sporların takım sporlarına nazaran çok yüksek bir maliyeti olmadığı için bunda devam kararı aldık. Ama takım sporlarının kapanması yönünde arkadaşlarımıza gerekli malumatı verdik.Bizim 4'ü bayan, 3'ü erkek olmak üzere toplam 7 tane voleybol takımımız var. Biz bu takımların kapatılması yönünde karar verdik. Çünkü bu takımların yılda 250 bin TL bir maliyetinin olduğunu gördük. Belediyemizin binası, asfalt şantiyesi yokken, temizlik işleriyle ilgili sıkıntılar varken, spor kulübüne bu kadar yüksek bir bütçe ayrılmasını ben uygun görmedim. Bizim ilk görev alanımız belediyecilik hizmetleridir. Belediyelerin spor alanlarından çekilmesine de karşıyım. Tabi ki spor alanında çalışmalarımız
olacak. Zaten bizim erkek ve bayan voleybol takımlarının maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı kapatılmasını istedik. Bunun dışındaki diğer branşlarda spor faaliyetlerimiz devam ediyor. Tekvando, bilek güreşi, bisiklette, özürlü halterde, satranç branşlarında faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu branşların içinde bayan arkadaşlarımız da var. Takım sporları içerisinde giyim konusunda kurallar ne ise bunlara kesinlikle uyulması gerekiyor. Burada biz bayanmış, şortmuş, mayoymuş bunlarla hiç ilgilenmiyoruz.Aksi bir durum olsaydı erkek takımı kalsın bayan takımını iptal edin derdim. Bizim kılık kıyafetle ilgili hiç bir sıkıntımız yoktur. Bizim belediye kanunlarında belirtilen faaliyetleri yapmamız gerekiyor. Bunun dışında sporla ilgili olarak belediyeye yük getirmeyecek şekilde hareket etmem gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?