6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Takkeli Dağ eski günlerine kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte Takkeli Dağ'da oluşturulan ağaçlandırma alanlarında incelemelerde bulundu.

Takkeli Dağ ağaçlandırmasının Konya'nın en önemli projelerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bölgeye Selçuklu Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte 4 milyonun üzerinde ağaç diktiklerini söyledi.

Takkeli Dağ'ın geçmişte ormanlık bir alan olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, Takkeli Dağ'ın tekrar eski yapısına kavuşturulması ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Bölgede şu anda milyonlarca ağacın boy verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Takkeli Dağ'a orman ağaçlarının yanında ekonomik değeri olan ağaçlar da dikildi. Hemen Takkeli Dağ'ın yanındaki Sivrituzlatepe'ye de 2 milyonun üzerinde ağaç dikimi yapıldı.

900 bin badem ağacı dikilerek ekonomik anlamda bir değer oluşturuldu. Bölgede geçmiş yapısına uygun bir ormanın oluşturulması için gayret gösteriyoruz. 10-15 yıl sonra burada güzel bir yeşil doku oluşacak” dedi.

Takkeli Dağ'ın tarihi yapısının öneminden de bahseden Başkan Akyürek, dağın tepesindeki tarihi kalenin bir bölümünün ihyası ile ilgili ön projeler hazırladıklarını söyledi.

Başkan Akyürek, dağın eteklerindeki eski medeniyetlerden kalma ibadethaneleri hatırlatarak, Gevele Dağı'ndaki kalıntılarla birlikte iki dağı birbirine bağlayan projeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?