4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Taksici katillerine ceza yağdı

Konya'da 2 yıl önce taksi şoförü Hakkı Önsarı'yı bıçaklayarak öldürdükleri suçlamasıyla, Yargıtay'ın usüle aykırılık nedeniyle, yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından yeniden yargılanan sanıklara ceza yağdı.

Sanıklardan 21 yaşındaki Mehmet Yaylalı'ya ‘cinayet’ten ağırlaştırılmış müebbet, ‘gasp’ suçundan 15 yıl, 19 yaşındaki Cevdet Dirlik ve 17 yaşındaki Fatih Z.'ye ‘cinayet’ten 24'er yıl, ‘gasp’ suçundan da 10'ar yıl hapis cezası verildi.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin daha önce verilen kararı usule aykırı olduğu gerekçesiyle bozmasının ardından, taksici Hakkı Önsarı'nın 37 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklu yargılanan 3 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Yaylalı, Fatih Z., Cevdet Dirlik ile sanık ve mağdur avukatları katıldı.


Taksici Hakkı Önsarı'nın avukatı, önceki duruşmalarda verdikleri savunmaları tekrarlayarak, mahkemenin daha önce verdiği kararın verilmesini talep etti. Söz verilen sanıklar ise “Takdir mahkeme heyetinindir” dedi. Mahkeme heyeti, Mehmet Yaylalı'ya cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, gasp suçundan da 15 yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan, Fatih Z. ve Cevdet Dirlik’in, cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İki sanığın olay tarihindeki yaşları gözönüne alınarak, ceza 24’er yıla çevirildi. Fatih Z. ile Cevdet Dirlik’e de gasp suçundan 10’ar yıl hapis cezası verildi.

OLAY
Konya'da 25 Temmuz 2005 gecesi taksi şoförü 33 yaşındaki Hakkı Önsarı, bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Doğumevi Taksi durağında çalışan Hakkı Önsarı, sabaha karşı durağa gelen 3 erkek müşteriyle gitti. Daha sonra merkez Selçuklu İlçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi'nde vatandaşlar, taksiden yol kenarına bir kişinin atıldığını görerek, polise haber verdi. Yapılan inceleme sonucu, ense kısmından boynu kesilerek öldürüldüğü tespit edilen kişinin, taksi şoförü Hakkı Önsarı olduğu belirlendi. Önsarı'nın 42 TT 725 plakalı taksisi ise Bosna- Hersek Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulundu. Hakkı Önsarı’nın cep telefonu ve cüzdanının alındığı öğrenildi. Şüpheliler olaydan 3 gün sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı.

 

DHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 18:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?