6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Taksiciler eylem hazırlığında

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Konya’ya yolcu taşıyan minibüslerin ilçe merkezinden yolcu alıp, dönüşte de evlerine kadar bıraktığını ileri süren taksiciler durumu protesto ederek kontak kapatma eylemine hazırlanıyor.

Beyşehir Taksiciler Derneği Başkanı Hasan Karademir, Konya’ya yolcu taşıyan minibüslerin şehir içerisinden yolcu alıp, dönüşte de evlere kadar yolcu servisi yaptığını, bu yüzden taksici esnafı ile otogardaki işyeri sahiplerinin mağdur duruma düştüğünü ileri sürdü.

Konu hakkında belediye ile yaklaşık 2 aydır görüştüklerini ancak bir çözüm yolu bulunamadığını belirten Karademir, bir hafta daha bekledikten sonra taksici esnafı olarak kontak kapatıp araçlarının anahtarlarını Belediye Başkanı İzzet Taşcı’ya teslim edeceklerini söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet, minibüslerin şehir içerisinden yolcu toplamasına müsaade vermediklerini ifade ederek, “Minibüslerin şehir merkezinden yolcu toplamasına müsaade etmiyoruz. Ama bu işi kaçak şekilde yapıyorlarsa, başlattığımız denetim ve kontrolleri daha da artırma yönüne gidebiliriz. Bu konuda daha dikkatli oluruz. Taksicilerin iş ve ekmek kapısının bozulmaması için gerekli her türlü tedbiri alırız” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 14:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?