6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Talasemi hastaları kan kardeş arıyor

Talasemi Haftası nedeniyle Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Talasemi Derneği ve İzciler Federasyonu tarafından kermes düzenlendi.

Zafer Meydanındaki Eski kız ortaokulu bahçesinde düzenlenen kermese İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Talasemi Derneği ve İzciler Federasyonu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Talasemi hastalığının genetik bir hastalık olduğunu ve hasta veya taşıyıcı anne ve babadan çocuklara geçtiğini belirten Dr. Hasan Küçükkendirci, "Biz hastalarımıza sunduğumuz hizmetin yanı sıra kurduğumuz merkezde yeni evlenecek çiftlerin bu hastalığı taşıyıp taşımadığını yaptığımız testlerle anlıyoruz ve buna göre önlem almalarını istiyoruz. Konya'da 115 talasemi hastası ve 3 bin 200 taşıyıcı bulunuyor. Biz bu hastalığa dikkat çekmek ve bu hastalığın bir kader olmadığını göstermek adına böyle bir kermes hazırladık. Ayrıca talasemi hastalarının belirli aralıklarla kan alması gerekiyor. Bu nedenle bu kermesle hastalarımıza kan kardeşi de arıyoruz. Belirlenecek kan kardeşler dönüşümlü olarak kan verirlerse bu hastalarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi daha da kolaylaşacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından dünya çapında talasemi hastaları arasında düzenlenen resim yarışmasında üçüncü olan Merve Ergün'e Dr. Hasan Küçükkendirci tarafından hediye verildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 13:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?