6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tapu ve Kadastro Teşkilatı 162 yaşında

Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümü nedeniyle Konya Bölge Müdürlüğü tarafından Anıt alanında tören düzenlendi.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Tartar, daire müdürleri ve bölge müdürlüğü personelinin katıldığı programda Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bölge Müdürü Mustafa Tartar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşrada yaklaşık 17 bin personelle ve 22 bölge müdürlüğüyle vatandaşlara hizmet verdiğini belirterek, "Tapu ve kadastro hizmetlerinin temelini, gayrimenkul mülkiyet hakkı oluşturur. Gayrimenkullerin sınırlarını, üzerlerindeki hakları belirleyip sicillerini oluşturmak ve bu siciller üzerinde satış, miras, intikal, ifraz gibi oluşan değişiklikleri izleme ve işleme hizmetlerini yerine getirmek kurumumuzun en önemli görevidir" dedi.

Konya'da 2008 yılında kadastro çalışmalarının tamamlandığını da dile getiren Tartar, "Dünya Bankası desteğiyle hazırladığımız bir projeyle, arsa değeri zengin muhitlerde yeniden tespit çalışmaları yapacağız. Bu bölgelerdeki arazilerin çoğunun tapusu Osmanlı dönemindeki ölçümlerle belirlenmiş. Biz milimetrik sistemlerle bu ölçümleri yeniden yapıyoruz. Bu sayede kimsenin içinde kuşku kalmaksızın arsa ve tapu işlemleri kolaylıkla yapılabilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?