6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarih gün yüzüne çıkacak

Konya İl Özel İdaresi arşivlerinde bulunan 1890-1910 dönemine ait 214 adet arşiv özelliği taşıyan defter kaydı düzenlenen devir teslim töreniyle Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'ne teslim edildi.

Tarihi nitelik taşıyan defter kayıtları Bölge Yazma Eserler Müdürlüğü tarafından bakım ve onarımdan geçirildikten sonra araştırmacıların hizmetine sunulacak.

Konya İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen devir teslim törenine Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdüssettar Yarar katıldı.

Devir teslim töreni öncesi konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, arşivlerinde yer alan bu defterlerin yaklaşık 5 ay önce Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'ne kazandırılması konusunda çalışmalar başlattıklarını belirterek, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, bu tarihi nitelikteki belgelirin bakım ve onarım çalışmalarının yapılıp dijital kopyaları alınarak daha iyi şartlarda araştırmacıların çalışmalarına sunulması amacıyla bu defterlerin Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'ne devredilmesine karar verdik" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, tarihi değere sahip bu eserler üzerinde çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Özel İdaremizde bulunan belge niteliği taşıyan bu defterlerin Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'nde seri şekilde onarım ve bakımları yapılarak bilim adamlarının hizmetine sunulacak" şeklinde konuştu.

1890-1910 tarihleri arasını kapsayan 214 adet defterde Konya arazisi ve emlak esas defterleri ile arsa ve emlak vukuat bilgileri gibi Konya şehir tarihine ışık tutacak bilgiler yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?