6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarih tekerrür etti

Turkcell Süper Lig'de ilk yarının son haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin deplasmanda 2-1 kazandığı Konyaspor maçında, Sarı-lacivertliler'in Önder'le 1-0 öne geçtiği gol, akıllara 2005-2006 sezonunda yine Fenerbahçe ile Konyaspor arasında Konya'da oynanan ve Anelka'nın elle attığı golü getirdi.

Süper Lig'de16. haftanın açılış maçında Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 2-1 yenerek bu sezon ligde ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Ancak maça damgasını vuran olay Önder'in eliyle attığı goldü.

Karşılaşmanın 34. dakikasında Fenerbahçe, Önder'in tartışmalı golüyle 1-0 öne geçti. Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, pozisyonda Önder'in ofsayt olduğu gerekçesiyle önce golü vermedi ve maçın devam etmesi gerektiğine hükmetti. Ardından Fenerbahçeli futbolcuların itirazı geldi. Bu sırada karşılaşmanın yardımcı hakemi pozisyonun ofsayt olmadığını söyledi. Ancak Önder'in elle oynaması hakkında bir şey söylemedi. Bu kez yardımcı hakemini dinleyen Kuddusi Müftüoğlu, yardımcısı Nihat Mızrak'ın uyarısının ardından kararını değiştirdi ve orta noktayı işaret etti. Konyasporlu futbolcular, gol kararının ardından maçın hakemine yoğun itirazlarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Önder'le bulduğu bu gol, akıllara 2005-06 sezonunun 8. haftasında oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçını getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanan ve Konyaspor'un 2-0 önde götürdüğü maçta, Fenerbahçe adına 72. dakikada sahneye çıkan Anelka, yine aynı kale önünde yaşanan bir pozisyonda kaleci Özden'e faul yaparak kolu ile topu ağlara göndermişti.

Pozisyonu iyi süzemeyen hakem Özgüç Türkalp golü vermiş, bu maçın ardından da büyük tartışmalar yaşanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 12:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?