6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarihi anıt ve havuz ödenek bekliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yer alan ve M.Ö. 13. yüzyılda Hititler tarafından yapıldığı bilinen Eflatunpınar Anıtı ve Kutsal Hitit Havuzu bölgesinde yıllar önce başlayan kazı ve restorasyon çalışmaları ödenek bekliyor.

Sadıkhacı Belde Belediye Başkanı Şakir Özel, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen tarihi mekanın her gün onlarca kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtirken, “Ancak bu tarihi mekan şu an hiç hoş bir görüntü sergilemiyor. Ödenek olmaması nedeniyle yıllar önce başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları da tamamen durmuş durumda. Ödeneğinin ayrılmasını ve bu güzel mekana artık el atılmasını bekliyoruz” dedi.

Koruma kapsamında olması nedeniyle belediye olarak Eflatunpınar bölgesinde herhangi bir çalışma yapma şanslarının olmadığını da belirten Özel, mekanın tanıtımı konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade ederek, “Bu tarihi mekanı ve doğal güzellikleri çevresinde her yıl düzenlediğimiz festivalle tanıtmaya çalışıyoruz. Bu konuda bayağı bir mesafe kat ettik. Ancak, sadece tanıtımla iş bitmiyor. Buraya yeterli ödeneğin ayrılmasını ve yerli yabancı turistler için içerisinde konaklama mekanının da bulunduğu, çevre düzenlemesinin yapıldığı bir yer haline dönüştürülmesi gerekiyor. Tarihte bir medeniyete evsahipliği yapmış olan, dünyada eşi ve benzeri olmayan bu güzelliklerin turizmin hizmetine girmesi için yeterli ödeneğinin ayrılarak çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. 1990'lı yıllardan sonra mekanda başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalar ödenek yokluğundan yarım kalmış vaziyettedir ve birkaç yıldı burada faaliyet olmamıştır. Yetkililerden bu eşsiz güzellikleri bölgeye yakışır bir konuma getirmeleri için yardım istiyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?