6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarihi camiler temizleniyor

BEYŞEHİR'DE TARİHİ CAMİLER TEMİZLENİYOR

Konya'da ecdat yadigarı tarihi camiler temizleniyor.

Konya'da kurulduğu günden buyana yaklaşık bin 500 camiyi ücretsiz olarak temizleyen Konya Camileri Temizleme Derneği'nden görevliler, Beyşehir'e geldi. Konya Camileri Temizleme Derneği'nden Osman Bayam, Beyşehir'de Merkez Çarşı Camii'nden sonra tarihi Eşrefoğlu Camii'ni de temizlemek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Camide yapılacak temizlik faaliyetlerinin 2 gün süreceğini belirten Bayam, tarihi mekanın iç ve dış temizliğinin yanı sıra bahçesi, son olarak ise halılarının yıkanarak temizleneceğini belirtti. Camide tepeden tırnağa gerçekleşecek temizlik çalışmalarını dernek bünyesinde 2007 yılının başından bu yana sürdürdüklerini anlatan Bayam, şu bilgileri verdi:

“Derneğimiz Konya'da 2007 yılının başlarından itibaren hayırsever vatandaşlarımızın öncülüğünde kurulmuştur. Konya camilerini temizlemek amacıyla kurulan derneğimiz bugüne kadar yaklaşık bin 500 caminin temizliğini üstlenmiştir. 6 çalışanımız var ve ibadethanelerin iç ve dış, bahçe ve minare temizliği yapılmakta, son olarak halılar yıkanarak faaliyet sona ermektedir. Konyalı vatandaşlarımız ile hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle bugünlere gelen derneğimizin amacı; ahde vefa gereği, özellikle ecdadımızın yaptığı güzel eserleri temiz tutabilmektir. Bu kapsamda artık ilçelerimiz ile köylerimize de açılmaya başladık. Beyşehir'de Çarşı Camii'nin yanı sıra tarihi Eşrefoğlu Camii'ni temizliyoruz. Temizlik faaliyetlerimiz özel makine ekipmanlarıyla yapılıyor. Ayrıca özel ilaçlarla yüzeylerde, ahşap taban ve tavan kısımlarda, avizelerde de temizlik yapıyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 18:34:02
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 13:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?