6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarihi eser kaçakçısına suçüstü

Konya'da bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan şahıs, tarihi eser olduğunu iddia ettiği heykeli jandarmaya 600 bin dolara satmak isterken suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Meram İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan İ.A. (39) ve esnaf M.K.'nın (31) elinde tarihi eser olduğunu belirledi.

Şahıslarla irtibata geçen jandarma ekipleri, tarihi eseri almak istediklerini söyleyerek buluşma talep etti. Jandarma ekipleriyle buluşan İ.A. ve M.K. ellerinde bulunan ve tarihi olduklarını iddia ettikleri gümüş Koşan Adam heykelini 600 bin dolara satmaya çalıştı. Bunun üzerine jandarma ekipleri şahıslarla birlikte İ.A.'nın babası H.A.'yı da gözaltına aldı.

Jandarma ekipleri heykelin gerçek değerinin anlaşılması için Konya Arkeoloji Müzesi'nden uzmanlarla irtibata geçerken, yoldan geçerken buldukları heykeli satmaya çalışan şahıslar ise sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 15:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?