4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Tarihi eser operasyonu: 27 gözaltı

Jandarmanın Konya, İstanbul ve Adana'nın da aralarında bulunduğu 11 ilde tarihi eser kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 27 kişi gözaltına alındı

Konya İl Jandarma Komutanlığının başlattığı operasyon kapsamında, çeşitli illerde kaçak kazı yaptığı, bu kazılarda çıkan eserleri yurt içi ve yurt dışında pazarladığı belirlenen bir grup takibe alındı. Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda Adana, Konya, Antalya, Burdur, Isparta, İstanbul, Yozgat, Niğde, Aydın, Karaman ve Mersin'de 27 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca, bu illerde yapılan kaçak kazılarda çıkarıldığı belirlenen yaklaşık 4 bin 700 parça tarihi eser ele geçirildi. Eserler arasında çeşitli dönemlere ait sikkeler, çeşitli büyüklüklerdeki heykelciklerin bulunduğu bildirildi.

Gözaltına alınan kişilerin, operasyonun başlatıldığı Konya'nın Çumra ilçesinde adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Zanlıların, yurt dışı bağlantılarını İstanbul ve Antalya'da kurduğu, daha önce çok sayıda eserin yurt dışına çıkarılmasına aracılık ettiği bildirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler zanlılarla birlikte Çumra adileyesine getirildi.




AA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 11:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?