6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarihi hatlar restore ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi İzzet Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi'nde bulunan 150 adet hat ve tezhip levhası ile fermanlar ve meşk murakkaları 7 kişilik uzman bir ekibin çalışmasıyla bozulmalara karşı restore ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, müzede bulunan tarihi değere sahip hat ve tezhip eserlerinin zamana karşı yolculuklarında yaşadıkları aşınmanın önüne geçmek için başlatılan çalışmalarda, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden dünyaca ünlü hat sanatçısı Hüseyin Öksüz'ün kontrolünde alanında uzman 7 kişilik ekibin çalıştığını söyledi.

Çalışmanın restorasyon ilkelerine uygun olarak yapıldığını vurgulayan Başkan Tahir Akyürek, "1700'lü yıllardan başlamak üzere çeşitli dönemlere ait, Mustafa Rakım, Sami Efendi, Ali Haydar Bey, Yesarizade Mustafa İzzet, Şefik Bey, Macit Ayral gibi meşhur hattatların eserlerinin daha uzun süre yaşamasına imkan sağlanıyor. 1 Eylül'de başlayan çalışmaların 2 ay içinde tamamlanacak. Eserler arasında hat ve tezhip levhalarının yanında, padişah fermanları ve meşk murakkaları da bulunuyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 21:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?