7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Tarihi Kentler Birliği'nden destek

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NDEN SELÇUKLU'YA DESTEK

Tarihi Kentler Birliği, Konya'nın önemli tarih ve turizm merkezlerinden biri olan Sille'de cephe iyileştirme projesine destek kararı aldı.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'nin de üyesi olduğu tarihi Kentler Birliği aldığı bu kararla Sille'de yapılacak olan cephe iyileştirme çalışmalarına nakdi destek verecek.

Sille'de bina cephelerinde aslına uygun olarak yapılacak iyileştirmeler bölgenin görselliğine değer katacak. Daha önce Selçuklu Belediyesi tarafından Sille'de 12 çeşmenin restorasyon projesine destek veren Tarihi Kentler Birliği, Sille Cephe İyileştirme Projesi ile ikinci kez destek vermiş olacak. Tarihi Kentler Birliği'nin üye belediyelerin ev sahipliğinde düzenlenen “Buluşmalar” ismi ile yapılan toplantılarında Sille, tarihi dokusu, geçmişi yansıtan özellikleri ve Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan restorasyonlar ile ele alınıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen Sille Cephe İyileştirme Projesi, Tarihi Kentler Birliği'nin desteği ile 2010 yılında da devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 11:53:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 14:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?