6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarihi mahallede korkutan yangın!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Eşrefoğlu Süleyman Bey Camii ile tarihi evlerin bulunduğu İçerişehir Mahallesi'nde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Süt Dede Sokak'ta tarihi Eşrefoğlu Hamamı'nın karşısında bulunan bir evin deposu önünde bulunan elma kasaları alevlere teslim oldu. Depoda bulunan elma kasalarından yükselen alevler depo ile bitişiğindeki bir eve de sıçradı.

Yangını çevreden geçen bir vatandaş fark etti. Yangına ilk müdahale çevre sakinleri tarafından yapılırken, haber verilmesi üzerine Beyşehir Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı da bölgeye sevk edildi. Yangın büyümeden ve bitişiğindeki diğer evlere sıçramadan kısa süre içerisinde söndürüldü.

Büyük bölümü bitişik olan evlerin bulunduğu arkeolojik SİT kapsamında koruma altında bulundurulan tarihi mahalle, alevlerin kısa süre içerisinde söndürülmesi üzerine büyük bir yangın felaketinin eşiğinden döndü. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın nedeniyle sokaktaki bir elektrik direği de zarar gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 18:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?