4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Tarihi Medrese restore ediliyor

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Eşrefoğlu Camisinin batısında yeralan ve “Taş Medrese” olarak bilinen tarihi İsmail Ağa Medresesi’nde restorasyon çalışmaları başladı.


407 bin YTL’ye mal olacak çalışmalarla kültürel mirasın yeniden ayağa kaldırılması planlanıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyi üstlenen firmanın sahiplerinden Ferit Ertürk, Temmuz ayının ilk haftasında başlanan çalışmaların sözleşme gereği 300 gün içerisinde bitirilmesi gerektiğini belirterek, “Ancak bizim hedefimiz 150 gün gibi kısa süre içerisinde bu çalışmaları tamamlayıp, medreseyi eski özgün yapısına kavuşturabilmektir” dedi.


Kültür varlığının ayakta kalması ve ziyarete açılması amacıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından açılan ihale sonrasında restorasyon işini üstlendiklerini ifade eden Ertürk, tarihi yapıda tamamen eskinin yapılamayacağını ancak, mekanı eski özgün yapısına kavuşturmanın mümkün olabileceğini belirtti.

Bakım ve onarım çalışmaları sonrasında yeni yapılan yerlerin belli olacağını, ama eski ile yeninin bütünlük arz edeceğini belirten Ertürk, tarihi mekanda halen eyvan ve kemer kaplama çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 18:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?