30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Tarihi otel eski günlerine dönüyor

TARİHİ OTEL ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından restore edilmeye başlanan Augustus Otel'deki çalışmalar hızla devam ediyor.

Restore çalışmalarının devam ettiği tarihi otelde incelemelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, bu çalışmayla uzun yıllar atıl vaziyette duran bir dokuyu Konya'ya tekrar kazandıracaklarını belirterek, "Konya Gar binasının hemen karşısında yer alan binanın restoresi için mülkiyet sahipleri ile yaptığımız anlaşma gereği binayı aslına uygun bir şekilde yeniden düzenliyoruz. 1890'lı yıllarda Bağdat tren seferlerinin başladığı dönemde yapılan ve uzun yıllar Augustus Oteli olarak kullanılan bu tarihi binanın tekrar ayağa kaldırılması için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Çalışmaların yıl içinde tamamlanmasının planlandığını ifade eden Başkan Kalaycı, "Bina, 2 Şubat 2011 tarihinde yapımcı firmaya teslim edildi. Restorasyon ilkeleri doğrultusunda otelin restoresine çatıdan başlandı. Çatının değişmesi gerekiyordu. Bu kapsamda eski kiremitler indirildi ve mevcut çatı söküldü. Şu anda 1 ve 2. katın sıvaları sökülüyor. Bodrum katın temizliği yapılıyor. Tarihi bina, yapılacak yenileme ile Meram Kültür Evi, Butik otel, Kafeterya ve Restoran olarak hizmet verebilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 13:25:02
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 11:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?