6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarihi otel restore edilecek

MERAM'DA TARİHİ OTEL RESTORE EDİLECEK

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, yıllardır metruk durumda bulunan tren garı karşısındaki tarihi oteli restore ettirecek.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Şeyh Sadreddin Konevi Mahallesi'nde bulunan ve Konya Gar binasının hemen karşısında yer alan tarihi otelin restoresi için mülkiyet sahipleri ile intifa sözleşmesini imzaladıklarını söyledi. Uzun yıllardır metruk durumda bulunan ve kötü bir görüntü sergileyen binanın restore edilmesi konusunda yoğun talep aldıklarını anlatan Başkan Kalaycı, “Binanın sahibi olan Günay ailesi ile yaptığımız görüşmeler olumlu bir şekilde sonuçlandı. Uzun yıllar Augustus Oteli olarak kullanılan bu tarihi binanın tekrar ayağa kaldırılması, restore edilmesi ve rölöve projelerinin hazırlanmasıyla ilgili olarak gerekli sözleşme imzalanmıştır” dedi.

Projeler hazırlandıktan sonra başlanacak restorasyon çalışmalarının 1 yılda bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Başkan Kalaycı, belediye meclis üyeleriyle birlikte temizlik yapılan tarihi binada incelemede bulundu. Binada yapılan temizlik sırasında 1980'li yıllara ait gazeteler, plaklar ve o döneme ait ev eşyaları çıktı.

115 yıl önce yapılan 3 katlı bina otel olarak kullanıldıktan sonra bir süre Askeri Ulaştırma Okulu yapıldı. Binanın altındaki dükkanlardan bir tanesi postane hizmeti verdi. İstasyon Palas adıyla tekrar otel olarak kullanılan bina 1980 yılında terk edildi. 1982 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescil edilen yapıt, restorasyon sonrası Meram Kültür Evi, butik otel, kafeterya ve restoran olarak faaliyet gösterecek.

MERAM'DA TARİHİ OTEL RESTORE EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 12:22:00
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 12:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?