6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarım-Köy Projesi

Konya’nın Hüyük İlçesi’nde “Tarım-Köy” Projesi kapsamında müstakil 104 konut ve ahırdan oluşan toplu konutların hayata geçirileceği bildirildi. 

Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile belediye’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucu 244 bin metrekarelik alana sahip Pelitçik mevkisinde, toplam 104 konut ve ahırdan oluşan “Tarım-Köy” Projesi’ni hayata geçirmek istediklerini söyledi. 

Hüyük’te işsizliği önleme, ekonomiyi canlandırma projesi olarak gördükleri Tarım-Köy Projesi’ni başlatmak için yaptıkları girişimlerin olumlu sonuç verdiğini belirten Belediye Başkanı Temiz, “Bu proje de TOKİ nezdinde şu an sonuçlandırılmış durumda ve tüm işler tamamlandı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız 14 Nisan-2 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ziraat Bankası Hüyük Şubesi’ne 4 bin YTL’lik peşinatı yatırıp müracaatta bulunabilecektir” dedi. 

Tarım-Köy projesinden hayvancılığı geliştirme düşüncesinde olan vatandaşların yararlanabileceğini belirten Temiz, 20 başlık büyükbaş hayvan beslemeye elverişli, bitişiğinde ahır olan 104 konutun tamamlanması halinde, ilçenin çehresinin değişeceğini, bölgede her bir müstakil konutun içerisinde 5-6 kişinin yaşayabileceği modern bir köy oluşturulacağını bildirdi. Bünyesinde cami ve çocuk parkı gibi sosyal tesisler de olacak projenin 3 yerleşim biriminin ortasında, uygun bir yerde hayata geçirileceğini anlatan Temiz, “Her biri müstakil bin 500-2 bin metrekarelik arsası olan, TK-13 tipi 54.45 metrekareli 1+1 odadan oluşan 104 adet konut, 130 metrekarelik 104 adet besihanesi ile birlikte satışa sunulacaktır. Besihanesi olan bu konutların bir tanesinin yaklaşık fiyatı 82 bin YTL civarındadır. Yüzde 10 peşinatla, 180 ay vade imkanı ile isteyen vatandaşlarımız bu konutlardan temin edebilecektir” diye konuştu. 

Başkan Temiz, yeterli talep sağlanıp projenin gerçekleştirilmesi halinde, yapılacak ihale sonucuna göre, bir yıl içerisinde inşaatların tamamlanacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 12:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZÜLEYHA DİLEK IP: 88.252.230.xxx Tarih : 21.07.2008 23:30:04

ÇOK GÜZEL YA TEBRİK EDİYORUM SİZİ.SİZİN GİBİLER KEŞKE BAŞIMIZDA OLSA SADECE İNSANLARIN ÇIKARINI DÜŞÜNEN İNSANLAR ADINA YAŞADIĞI YER ADINA GÜZEL PROJELERE İMZA ATSA HERKEZ SİZİN GİBİ.BEN SADE Bİ VATANDAŞIM ÇOK BÜYÜK DÜŞÜNCELERİM VAR YAŞADIĞIM YER ADINA AMA TEK BAŞINA GERÇEKLERŞİRMİ BİLMİYORUM AMA DENİYCEM.HERKEZ YAŞADIĞI YERİ LÜTFEN YAŞANILIR HALA GETİRSİN HEP BAŞKALARINDAN BEKLEMEYELİM.BU ÇARDAK PROJESİNİ OLDUĞUM YERDE NASIL FALİYETE GEÇİREBİLİRİM?NE YAPMAM LAZIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ??