6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tarla faresiyle mücadele tam gaz

BEYŞEHİR'DE TARLA FARESİYLE MÜCADELE HIZ KAZANDI

Konya'nın Beyşehir Tarım İlçe Müdürlüğü bu yıl ekili arazilerde önemli ölçüde ürün kaybına yol açan tarla faresi sorununa çözüm bulabilmek için çiftçi eğitim çalışmalarına hız verdi.

Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, hasat dönemi sonunda ekili alanlarda başta hububat olmak üzere şeker pancarı, patates, kavun, karpuz gibi ürünlere zarar veren tarla faresi sorunu konusunda çiftçileri bilinçlendirmek üzere kış mevsimine girmeden önce eğitim çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Tarla faresinin yoğun olarak görüldüğü Esence, Gökçimen, Bayavşar, Çiçekler, Fasıllar gibi köy ve kasabalarda ziraat teknikerleri tarafından çiftçilere yönelik başlatılan eğitim çalışmalarında anız yangınları konusunda da bilgilendirmeler yapıldığını anlatan Karşıyaka, “Bu eğitim çalışmalarında gerek anız yangınlarına karşı gerekse tarla faresi konusunda daha bilinçli zirai mücadelenin nasıl yapılması gerektiği konusunda çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Bu eğitim çalışmalarını kış dönemi boyunca diğer yerleşim birimlerimizde de devam ettireceğiz” dedi.

Karşıyaka ayrıca, çiftçinin yakındığı tarla faresi konusunda havaların iyi gitmesi halinde tohumun yeşerdiği günlerde ilk mücadelenin yapılabileceğini ama asıl mücadelenin ilkbahar mevsiminde yapılması gerektiğine dikkati çekerek, “Bu soruna karşı fazla ilaçlama yapmak iyi sonuç anlamına gelmiyor. O yüzden mücadelenin toplu ve bilinçli şekilde yapılması gerekiyor. Bunun için öncelikle çiftçi eğitimi için seferber olduk” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 11:09:42
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 11:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?