4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Tatbikat gerçeğini aratmadı!

Konya'da kimyasal, nükleer, radyasyon ile biyolojik tehditlere karşı tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta gazeteciler de rol aldı. 


İl Sağlık Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan gelen 65 kişilik ekiple gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği kimyasal madde üreten bir fabrikada sızıntısı sonucu işçiler zehirlendi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemi alırken Sivil Savunma ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, işçilerin kimyasal maddeden etkilenip etkilenmediğini kontrol etti. Olay sonrası özel araçla hastaneye gelen bazı işçiler ise itfaiyenin üzerlerine sıktığı su ile yıkandıktan sonra hastaneye alındı. Olay yerindeki işçilerin üzerlerine sterilize sıvı tutularak elbiselerine yapışan kimyasal maddeler temizlenirken, sterilize edilen işçiler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Senaryo gereği, olay yerine fazla yaklaşan iki yerel televizyon muhabiri ise hemen sterilize edilmek üzere alıkonuldu ve elbiseleri tamamen çıkarıldıktan sonra hastaneye sevk edildi.

 
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, çağımızda insanların kimyasal ve radyasyon içerikli maddelerden fazlasıyla etkilendiğini belirterek, "Biz bu tür olayların sadece tatbikatlarda kalmasını istiyoruz ama bu tür olaylar maalesef yaşanıyor. Bu nedenle kurumlarımızın bu tür olaylara hazırlıklı olabilmesi için bu tür tatbikatlar düzenliyoruz. Bu tür olayların ne Türkiye'de ne Konya'da ne de dünyanın hiçbir yerinde yaşanmasını arzu etmeyiz ama kurumlar olarak hazır olmakta her zaman fayda vardır"
şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 23:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?