4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

'Tayyip abi sözünde durmadı'

KONYA'da Şefkat-Der bünyesindeki Hayata Tutunma Evi'nde yaşayan eski hayat kadınlarının aralarında bulunduğu ‘Hayatsız Kadınlara Yeni Hayat Hakkı Komisyonu' üyeleri Türkiye'de 62 genelev, 32 kadın sığınma evi bulunduğunu belirtirken, kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi'nde kaldıkları Hayata Tutunma Evi’nde konuşan kadınlardan 45 yaşındaki Ayşe T., şiddet mağduru eski hayat kadınlarına devletin de sahip çıkmadığını öne sürdü. Ayşe T., ‘Tayyip abi' olarak nitelendirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, RP il başkalığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu dönemde gelenevde çalışan kadınlar için, “Kimse zorla çalıştırılamaz, oralardan ayrılmak isteyenlere yeni hayat hakkı tanırız” dediğini söyledi. Ayşe T. “Ancak, Tayyip abi sözünde durmadı. Hırsızlar, katiller için af çıktı. Gelenevde çalışan kadınlar için af çıkmadı. Gelenevde çalışan birçok kadın, vesikası olduğu için mağdur oluyor, çocukları ve kendilerine iş verilmiyor” dedi.

Türkiye'nin çok farklı kentlerinden genelevde zorla çalıştırılmış şiddet mağduru kadınların kendilerine sığındıklarını belirten Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ise, şöyle konuştu: “Türkiye'de şuan bilinen 62 genelev var. Yüzlerce gayri resmi genelev açıldı. Ancak sadece 32 sığınma evi var. Bunların kapasitesi ise 700 civarında. Gelinen nokta emanete sahip çıkılmadığını gösteriyor. Başbakan bile bu sahipsizlere destek vermedi. Hayat kadını denilen hayatsız kadınlar acımasızca öldürülüyor ve devlet hiçbir şey yapmıyor. Devletin artık hayatsız kadınlara sahip çıkmasını istiyoruz.“


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 18 Mart 2007 Pazar 15:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat bozkurt IP: 88.228.98.xxx Tarih : 20.03.2007 20:14:42
ben konyalıyım.böyle bir şeyi kını yorum