4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

TBMM Şiddet Komisyonu Konya'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayları Araştırma Komisyonu üyeleri, Konya'da görev yapan rehber öğretmenleri ile birlikte istişare toplantısı düzenledi. 

Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Halide İncekara ile Komisyon Sözcüsü İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve rehber öğretmenlerle toplantı düzenledi. Toplantı öncesi konuşan Başkan Halide İncekara, şu an yaşananların suçlusunun tüm toplum olduğunu belirterek, "Şunu kendimize sormak gerek. Acaba bunları hep yaşıyorduk da üzerini mi örtüyorduk? Yoksa birden saldırgan bir toplum haline mi geldik? Bunun çok suçlusu var. Ailelere sorduğumuzda televizyonun kötü etkilediğini söylüyor. Televizyonlara sorduğumuzda ise, 'Biz izlendiği için bu tür programlar yapıyoruz. İzlenmese yapmayız' diyorlar. Herkes topu birbirine atıyor. Ancak şu gerçek ki 25 milyon gencimize iyi bir ufuk çizebilmek için çok büyük hatalar yaptık. Eskiden yaptığımız hatalar şimdi tek tek önümüze geliyor" dedi. 

Öğretmenlerin de şikayetlerini dile getiren Halide İncekara, "Bizlerin hatası toplumdaki sosyal otoriteyi çocukların üzerinden almamızdı. Bunlar sevgi, saygı ve itaat. Zulme itaat olmaz ama öğretmen ve öğrenci arasında sevgi ve saygıya dayalı bir ilişki olmalı. Böyle bir ilişki olmazsa çocuğun refleksleri öğretmenini ayağından vurmaya kadar gidebiliyor" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 13:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?