7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

TBMM Üstün Hizmet ödülüne 8 aday

KONYA'DA TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ İÇİN 8 ADAY BELİRLENDİ

Konya İl Genel Meclisi tarafından, Konya'dan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü için belirlenen 8 aday oybirliğiyle kabul edildi.

Konya Valiliği tarafından belirlenen 8 aday için Ali Selvi başkanlığında olağanüstü toplanan mecliste ilk olarak yoklama yapıldı. Yoklama sonrası konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, her yıl TBMM Üstün Hizmet Ödülü için her ilin valilik, belediye ve kaymakamlarının isimler belirlediğini belirterek, "Konya için valilikçe belirlenen ve aralarında iş adamı ve sanatçıların olduğu 8 isim belirlendi. Bizim kanuni olarak bir aday belirleme yetkimiz yok. Bu mevcut adayların TBMM'ye gönderilmesi için olağanüstü toplantı kararı aldık. Göndereceğimiz isimler kendi dallarında Konya'nın gururu olan isimlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından belirlenen 8 adayın özgeçmişi okunarak oylamaya sunuldu. Oylama sonucu belirlenen 8 isim oybirliğiyle kabul edilerek TBMM'ye bildirilmesine karar verildi. Belirlenen isimler şöyle: "İşadamı Ali Yaman, Halil İbrahim Hekimoğlu, Mehmet Hekimoğlu ile Niyaz Ildırar; Hat Sanatçısı Hüseyin Öksüz, Keçe Ustası Mehmet Girgiç, Fotoğraf Sanatçısı Şükrü Reha Bilir ile Halk Müziği Sanatçısı Kör Ahmet lakaplı Ahmet Özdemir."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 17:16:04
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 17:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?