6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tefecilerin sorgusu sürüyor

KONYA'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Konya polisi tarafından 10 milyon TL'den fazla vurgun yaptıkları iddia edilen "Kasaplar" lakaplı tefecilik yapan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor. 19 şüpheliden 4'ü, alınan ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu organize halde tefecilik yaptığı iddia edilen M.I'nın liderliğindeki suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemişti. Özel Harekat polislerinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında 19 kişi gözaltına alınmıştı. Halen firarda olan 1 kişinin ise yakalanması için çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Üçüncü gününe giren operasyonda KOM Şubesi'nde sorguları süren 19 şüpheliden 4'ü, alınan ifadelerinin ardından savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Halen gözaltında olan ve sorgularına devam edilen 15 şüpheli ise, sabah saatlerinde çevik kuvvet otobüsleriyle tekrar Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Önceki gün, şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla çökertilen örgütün birçok kişiyi milyonlarca borçlandırdıktan sonra ipotek altına aldıkları malların yanı sıra, almadıkları malları da zorla üzerlerine geçirdiği iddia ediliyor. Bu sayede villa ve önemli gayrimenkul sahibi olduğu ileri sürülen örgüt üyelerinin, organize suç örgütüne üye olmak, yaralama, cinayet, tefecilik, zorla senet imzalatma ve zorla mala el koyma suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi. Öte yandan, tefecilik yaparken

galericilik yapıyormuş gibi görünen şebekenin karıştıkları olaylar nedeniyle "Kasaplar" olarak bilindikleri belirtilmişti.

KONYA'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
KONYA'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 10:25:01
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 13:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?