7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Tek celsede müebbet yedi!

Konya'da büfe işleten üniversite öğrencisi 2 çocuk babası Mustafa Keser'i öldüren katil zanlısına mahkeme heyeti tek celsede cinayetten müebbet, gasptan ise 11 yıl hapis cezası verdi.

Cinayeti sigara ve bisküvi aldıktan sonra verdiği 50 YTL paranın üzerini alamadığı için işlediğini ileri süren katil Ali B.'yi mahkeme başkanı soru yağmuruna tuttu.

Sorulara mantıklı cevaplar veremeyen zanlı hakkında deliller yeterli olması nedeniyle ilk duruşmasında ağır bir şekilde ceza verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gasp cinayeti davasına tutuklu sanık Ali B. (18), sanık avukatı ile maktulün annesi, babası ve eşi Gülizar Keser kucağında 2 çocuğuyla katıldı. Savunmasını yapan katil zanlısı Ali B., Konya'ya iş bulmaya geldiğini belirterek, "2 gün otelde kaldım, iş bulamadım param kalmadı, 2 günde sokakta yattım. Korktuğum içinde bıçak aldım" derken araya giren Mahkeme Başkanı Nehir Önal, korktuğun için mi 3 bıçak aldın" diye sorunca sanık, "Bilmiyorum" diyerek cevap verdi.

İfadesine devam eden sanık, "Olay günü bana Ankara Caddesi'nde un fabrikalarında iş bulacağımı söylediler. Bende akşam fabrikaya gittim" derken tekrar araya giren Başkan Önal, "Gecemi işe alacaklar" deyince, "Bekçi belki yardımcı olur diye düşündüm" şeklinde cevap verdi. Sanık, "Daha sonra büfeye girerek 1 paket sigara ve bisküvi aldım 7 YTL tuttu, bende 50 YTL verdim" diye konuşunca sinirlenen hakim, "Hani paran yoktu" diye soru sordu. Sanık bu soruya da "Köye gitmek için 50 YTL param vardı. Paramın üzerini vermedi, beni kovaladı o sırada bıçağı elime aldım, üzerime gelince saplandı. Kasten vurmadım" şeklinde konuştu.

Mahkeme başkanı bu kez "O zaman neden 300 YTL, cep telefonu ve telefon kontörlerini aldın, 50 YTL'nin üzerini alıp gitseydin" diye sorunca sanık, "Parayı kasadan aldım, telefonu da masadan" dedi. Mahkeme başkanı son kez sanığa, "Poliste ve hakim karşısında her şeyi itiraf etmişin, deliller evinde bulunmuş diye sorunca zanlı "Ben 2 gündür yorgun ve uykusuzdum poliste verdiğim ifadeyi kabul etmiyorum" şeklinde cevap vererek savunmasını bitirdi.

EN ÜST SEVİYEDEN CEZA VERİLDİ

Savcı iddianamesinde sanığın TCK 82/1 ve 149/1 maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti. Müdahil baba İsmail Keser ise, "Mustafa benim tek oğlumdu, onun ölmesiyle ailem bitti. Geride iki yetimi kaldı. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Sonsözü sorulan sanık Ali B. ise cevap vermedi. Mahkeme heyeti, sanığın gasp amaçlı cinayeti işlediğini, bu nedenle TCK'nın 82. maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezayı müebbede indirdiklerini, gasp suçundan ise 149/1 maddesi gereğince 14 yıl hapis cezası verdiklerini, bu cezayı da 11 yıl 8 aya indirdiklerini söyledi.

"ÇOCUKLARIM BABASINI TANIYAMAYACAK"

Mahkemenin müebbet ve 11 yıl 8 ay hapis cezası vermesinin ardından öldürülen gencin annesi Havva Keser, "Cani" diyerek katile saldırmak istedi. Polis duruma müdahale ederek aileyi yatıştırdı. Duruşma salonundan 2 çocuğuyla çıkan anne Gülizar Keser, "Çocuklarım babalarını tanımadan bir cani tarafından öldürüldü. Adalet yerini buldu, katil ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Katil ceza aldı ama benim eşim yanımda değil, çocuklarına babalık yapamayacak, çocuklarım onu sadece fotoğraflarda görecek" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Olay, 5 Eylül 2008 tarihinde Fevzi Çakmak Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bir büfede meydana gelmiş, büfe işleten 2 çocuk babası Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Mustafa Keser (28), kolu kırılıp bıçaklandıktan sonra, gasp edilmişti. Keser, kaldırıldığı hastane de 2 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yaptığı araştırmada olay yerine uzak bir mevkide bir bıçak bulmuş, bıçağın markası sayesinde alındığı market tespit edilmesiyle, cinayeti aydınlatmıştı. Cinayeti işleyen Ali B., Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde yakalamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 11:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?