25
Nisan
2024
Perşembe
KONYA

Tek hata ile gelen ölüm

"Otomobilde takip mesafesini ayarlayamıyorum" diye röportaj veren Dr. Özgür Oruç bir TIR'a arkadan çarptı . Dr. Oruç ve yanındaki Doç. Dr. Kubilay İnci hayatını kaybetti

Ankara yakınlarında geçen hafta geçirdiği kazada üniversiteden hocasıyla birlikte ölen otomobil tutkunu genç doktorun, 2 yıl önce çalıştığı hastanenin dergisine verdiği röportajda "uyamadığım tek kural, takip mesafesini ayarlamak" dediği ortaya çıktı. İki doktorun ölümüne neden olan kaza, 7 Eylül'de Ankara-Konya Karayolu'nun 36'ncı kilometresinde meydana geldi.

Konya'da özel bir hastanede görev yapan Üroloji uzmanı Op. Dr. Özgür Oruç (37), otomobili ile gittiği Ankara'dan yanına üniversiteden hocası Doç. Dr. Kubilay İnci'yi de (42) alarak dönüşe geçti. Genç doktor daha 36 kilometre gitmişti ki, önünde bulunan TIR'a arkadan hızla çarptı. Otomobil hurdaya dönerken Dr. Özgür Oruç olay yerinde, hocası Doç. Dr. Kubilay İnci ise kaldırıldığı Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 5 gün sonra hayatını kaybetti. İki doktorun cenazeleri Ankara'da toprağa verildi.

'12 YAŞINDA ÖĞRENDİM'

Evli ve bir çocuk babası Özgür Oruç'un kazadan 2 yıl önce, çalıştığı özel hastanenin dergisinde yayınlanan bir röportajda, ölümüne neden olan kurala uyamadığını söylediği ortaya çıktı. 10 yılda 10'un üzerinde otomobil değiştiren ve çevresinde otomobil sevgisi ile tanınan genç doktor 2 yıl önce çalıştığı Özel Farabi Hastanesi'nde otomobil merakı ile ilgili yapılan röportajda otomobil kullanmayı 12 yaşında öğrendiğini anlatmış ve şunları söylemişti:

"Evde koltuğa oturur, 3 tane terliği yan yana dizerdim. Onlar gaz, debriyaj ve frenim olurdu. Annemin oklavası vitesim, tencere kapağı da direksiyonum olurdu. Ayrıca çok sağlamlığıyla bilinen matchbox oyuncaklarım vardı. 20 yıl sakladım. Şimdi oğlum oynuyor. Babam kamyon almıştı. Onu hiç unutamam, onunla saatlerce vakit geçirirdim." Genç doktor, trafik kurallarına uyup uymadığı sorusunu şöyle cevaplamıştı: "Genelde uyuyorum kurallara. Sadece yakın takip mesafesini koruyamıyorum." Dr. Oruç, araç kullanırken yanındakilerin tedirgin olup olmadığı sorusuna ise "Takip mesafemi koruyamadığım için aracımın sağ ön taraftaki paspasının üst köşesi çok çabuk eskir" diye yanıt vermişti.

Sabah
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2013 Perşembe 15:11:05
Güncelleme :24 Eylül 2013 Salı 16:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?