4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Tek hayali doktor olmaktı

Konya'da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü ailesiyle bayramlaşmadan dönerken, trafik magandasının çarpıp kaçarak ölümüne neden olduğu 8 yaşındaki Beyza'nın doktor olmak istediği öğrenildi. Kızlarının ölümü nedeniyle yıkılan aile, trafik magandasının yakalanmasını istedi.

İlköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi Beyza Tosun, önceki gün bayramlaşmadan dönerken, Beyşehir Çevre Yolu'nda bir otomobilin çarpıp kaçması sonucu yaşamını yitirdi. Kızlarının trafik kazasında öldüğü haberini alan baba Bayram ile anne Fatma Tosun ise yıkıldı. Bayram sevincini yaşayan aile, Beyza'nın ölümüyle yasa büründü. Gözü yaşlı anne Fatma Tosun, kızına çarpıp ölümüne neden olan sürücünün yakalanmasını istediğini belirterek, "Kaçmasaydı belki kızım yaşayacaktı. Bayramımız acıya büründü. Yetkililerin kızımın katilini yakalamasını istiyorum. Aynı acıyı kendisi yaşasın" dedi.

Aynı yolda sık kazalar yaşandığına dikkat çeken baba Bayram Tosun ise "Bu yol için bir çözüm bulunmalı. Yıkılan üst geçidin yapılmasını istiyoruz. Bundan önce benim yakınlarımdan aynı yerde kazada ölenler oldu. Şimdi ise benim kızım, biriciğim yaşamını yitirdi. Hem kızıma çarpıp kaçan şahsın yakalanmasını, hem de bu yola yaya üst geçidi yapılmasını istiyorum. Beyzam küçük elleriyle, günlük bile tutmaya başlamıştı. Okulunda çok çalışkan bir öğrenciydi ve doktor olacaktı" derken gözyaşlarına hakim olamadı.

Akşemssettin İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi olan Beyza Tosun'un geçtiğimiz yıl tüm derslerinin pekiyi olduğu öğrenildi. Beyza'nın kendilerine sürekli, "Ben doktor olacağım, hastaları, yaralıları iyileştireceğim" dediğini söyleyen sınıf arkadaşları, "Onu çok seviyorduk, aramızdan ayrılmasına üzüldük. Sürücülerin dikkatli olmasını istiyoruz. Beyza çok sevdiğimiz arkadaşımızdı" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Sınıfında masasına fotoğrafı, çiçek ve geçtiğimiz yılki karnesi konulan Beyza'nın ölümü tüm okulu yasa boğdu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 13:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
numan atayık IP: 88.231.245.xxx Tarih : 15.10.2007 18:59:28

eğer dünya da böyle insanlar varsa Türkiye yi hatta dünyayı terk etmeli insanlık namına götürmeli yanlışlıkla çarpmışta olabilir bişey deyemeyiz ama insanlık diye bişey varsa götürmeliydi