4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Tekerlekli çantalara büyük ilgi

Eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte okul çantalarının öğrencilerin sağlığını olumsuz yönde etkilediği yönündeki çıkan haberler yeniden gündeme geldi.

Ancak, bu olumsuzluğu önlemek için çanta sektörünün geliştirip piyasaya sürdüğü tekerlekli ve saplı modeller öğrencileri bu sorundan kurtaracağa benziyor. Okulların açılması ile birlikte çocuklarını düşünen velilerin tekerlekli okul çantalarına büyük ilgi gösterdiği bildirildi.

Artan taleple birlikte artık her okula gidiş ve gelişte tekerlekli okul çantası modellerini kullanan öğrencileri yollarda görebilmek mümkün. Yollarda bir yanda hala omzunda okul çantası olanlarla, diğer yanda tekerlekli model kullanıp sürükleyerek okul çantası taşıyan öğrenciler birbirine tezat görüntüler oluşturuyor.

Yetkililer ise, bu modellerin öğrencilerin okul çantaları konusunda yaşayabileceği muhtemel sorunları önleyebileceğini belirtti. En sağlıklı modelin sınıflarda öğrenciler için dolap yaptırılması olduğunu kaydeden yetkililer, bu yöntemi kent merkezinde faaliyet gösteren bazı okullar çantaların yaşattığı sıkıntıların dile getirilmesinin ardından hayata geçirmeye başladı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren bazı okullarda velilerin maddi katkılarıyla yaptırılan dolaplar öğrencileri içi kitap defter dolu olan ağır okul çantalarını taşıma zahmetinden kurtarıyor. Öğrencilere ait kitap ve defterlerin büyük bölümü bu dolaplarda muhafaza edilirken, bu yöntemle derslerde kullanılan tüm kitapları eve getirip götürme derdinden kurtulan minik bedenler, sadece ödevi ile ilgili araç ve gereçleri taşıdığı için ağır yük sorunu yaşamıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?