7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Teknolojik berber görenleri şaşırtıyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren bir berber salonu, müşterilerine sunduğu teknolojik imkanlarla görenleri şaşkına çeviriyor.

İsmi "Teknolojik Berber"e çıkan kuaför salonu, müşterilere sunulan teknolojik imkanlar nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Berber salonunun sahibi Yasin Sümbül, işyerinde birkaç yıl arayla yaptıkları değişimle Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir kuaför salonu oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Müşteri memnuniyeti bizim için her zaman ön planda olmuştur. Bu yüzden gelişen teknoloji ile müşterilerimizi buluşturduk. İşyerimizde müşteri koltuğu karşısında bulunan aynalar üzerine yerleştirdiğimiz LCD monitörler vasıtasıyla müşteriler tıraş esnasında film ya da maç izleme imkanı bulabiliyor. Bu sayede müşteri tıraş olurken canı sıkılmamış oluyor" dedi.

Salona yerleştirilen kameralar sayesinde müşterilerin bu ekranlardan isterse tıraş anını canlı canlı izleyebildiklerini de dile getiren Sümbül, "Müşterimiz eğer isterse tıraşın başlangıcından sonuna kadar bunu canlı olarak karşısındaki monitörden izleyebiliyor. Ense tıraşını görüp, ilave isteklerini buna göre şekillendirebiliyor. Eskiden müşterinin ense tıraşını, tıraş şeklini görmesi için hizmetten sonra ayna tutardık. Ama bu teknolojik imkan sayesinde bu uygulama işyerimizde tarihe karıştı" şeklinde konuştu.

SALON, İNTERNET ÜZERİNDEN CANLI OLARAK İZLENEBİLİYOR

İşyerine kurdukları 3 kamera sayesinde kuaför salonunun internetten canlı olarak izlenebildiğini de ifade eden Sümbül, şunları söyledi:

"Berber salonunun iç ve dış mekanı çeşitli açılarda dönerek canlı yayına aktarma imkanı sunan kameramız vasıtasıyla müşterilerimizin tıraşını internet ortamında tüm dünyaya izlettirmeye başladık. İnternet adresimize girip canlı yayın linkine tıklayan müşterilerimiz, çocuklarının tıraşını isterse evinden ya da bulunduğu adresten önündeki bilgisayarlar aracılığıyla izleyip bizlere e-mail atarak ya da MSN'den yararlanarak yönlendirmede bulunabiliyor. Yine müşterilerimiz, işyerimizdeki yoğunluğu sanal ortamda görüp ona göre telefon ya da MSN sistemi ile randevu alıp, sıra beklemeden tıraş olabiliyor."

Tıraş olmak için sıra bekleyen müşterilerin canlarının sıkılmaması için de bazı çözümler bulduklarını belirten Yasin Sümbül, "Müşterilerimiz eskiden sadece önlerine konulan gazeteleri okuyarak sıra beklerdi. Biz bu hizmetlere ilaveten müşteriler için sınırsız internet imkanı sunduk. Sıra bekleyen müşterilerin canlarının sıkılmaması için salonda bulunan dizüstü ya da masaüstü bilgisayardan istifade etmelerini sağladık" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 14:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?