5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Telefon aşkı okul yaktırdı

Telefonla tanışarak sevdiği kız için Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yangın çıkaran Antalyalı köfteci, Konya’da tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, telefonla tanışarak sevdiği kız için Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yangın çıkaran, Antalya’da yakalanan Adem Değirmenci (30), 1.5 yıldır telefonla görüştüğü ve sevdiği Melisa Ateş için Konya’ya geldiğini anlatarak, "Ben onu seviyordum hala da seviyorum. Fakülteyle ilgili bir konu nedeniyle değil, Melisa Ateş’in ortaya çıkmaması nedeniyle okulu ateşe verdim. Şu anda çok pişmanım" dedi.

Polisin yaptığı araştırmaya göre, Antalya’da köftecilik yapan Adem Değirmenci, cep telefonuna gelen bir çağrı sonrasında Melisa Ateş isimli bayanla tanıştı. 1.5 yıla yakın bir süre Melisa Ateş ile görüşen Değirmenci, evlenmek istediğini söyledi ve bunun için en kısa sürede yüz yüze görüşme teklif etti. Melisa Ateş de, ’Ben Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okuyorum, gel oraya görüşelim’ dedi. Adem Değirmenci bunun üzerine Konya’ya gelerek okula gitti ama okulda Melise Ateş isimli birinin olmadığını öğrendi. Sinirlenen Değirmenci, Melisa Ateş’i telefonla arayarak, "Çabuk buraya gel, gelmezsen okulu yakarım" diyerek okulda yangın çıkardı ve duvarlara, "Melisa Ateş" ismini sprey boya ile yazdı. Daha sonra Değirmenci olay yerinden kaçtı. Polisler Melisa Ateş isminden yola çıkarak araştırmaya başladı. 40 gün süren araştırma sonrasında Melisa Ateş’in Hatay’da yüksek okulda öğrenci olan Nurdan Özmen olduğu polis tarafından ortaya çıkartıldı. Nurdan Özmen’i bulan polis ekipleri olayı aydınlığa kavuşturarak, Adem Değirmenci’yi yakaladı. Asayiş Şubesi ekipleri, SÜ Eğitim Fakültesi’nde meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili yakalanan Adem Değirmenci, mahkeme tarafından devlet malına zarar vermek ve kasten yangın çıkarmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, 22 Eylül 2004 tarihinde SÜ Eğitim Fakültesi binasına meydana gelmiş, okula gelen Adem Değirmenci, yangın çıkarıp spreyle duvarlara yazı yazdıktan sonra kaçmıştı.

konya
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 14:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?