4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Telefonla 1200 YTL dolandırıldı

Konya'nın Kulu ilçesinde bir vatandaş, Ankara'dan aradığını ve komiser olduğunu söyleyen şahıs tarafından kontör aldırılarak ve banka hesaplarından para çekilerek 1200 YTL dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kulu-Ankara karayolunda bir dinlenme tesisinde market çalıştıran Adnan Ağırbaş'ı telefonla arayan tanımadığı bir kişi, Ankara Mamak'ta komiser olduğunu belirterek, internet aracılığıyla paralarının çalındığını anladıklarını, bunu yapan kişiyi derhal yakalamaları için bir kontör bayisinden 12 adet 250'lik telefon kontörü kartı alıp numaralarını telefonda okumasını söyledi.

Bu sırada telefonda konuşmaya devam eden şahıs, Ağırbaş'tan çeşitli bankalardan almış olduğu kredi kartlarının da internetle şifrelerinin çözüldüğünü ifade ederek, kartların şifrelerini istedi. Şüpheli, Adnan Ağırbaş'ın telefonunu istenilen zamana kadar açık bırakmasını, aksi takdirde hırsızlara ulaşamayacaklarını söyleyerek, geçen 40 dakika içerisinde 12 banka kartının 4 tanesinden 230'ar YTL para çekti. Ağırbaş'ın Kulu Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etmesiyle dolandırıldığı anlaşıldı. Ağırbaş şikayetçi olurken, polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 10:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?