30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Temiz çevre için örnek uygulama

BEYŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN TEMİZ ÇEVRE İÇİN ÖRNEK UYGULAMA

Konya'nın Beyşehir ilçesi Belediyesi, şehrin göl kıyılarında yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte temiz bir çevre oluşturabilmek için vatandaşlara, kabuklu yemişler için kese dağıttı.

Beyşehir Belediyesi, yeni uygulama ile belediye görevlileri, göl kenarındaki parklarda kabuklu yemiş yiyen vatandaşların çekirdek kabuklarını yerlere atmasının önüne geçmek için özel olarak yaptırdığı kabuklu yemiş keselerinden dağıtmaya başladı. Ellerinde kabuklu yemiş olan vatandaşlara dağıtılan yemiş kesesinin üzerinde çevre temizliğine ilişkin yazılı mesajlar yer alırken, yerlere çöp ve çekirdek kabuğu atılmaması yönünde uyarılar bulunuyor. Uygulamaya rağmen aksine hareket edenlere cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama kapsamında vatandaşlara kabuklu yemiş kesesi dağıtıldığını belirten Belediye park görevlisi Onurhan Karazeybek, “Elinde kabuklu yemiş yerken gördüğümüz vatandaşlarımıza bu yemiş keselerini veriyoruz ve torbanın içerisine kabuk ve çöplerini atmalarını istiyoruz. Buna rağmen yerlere atmaları halinde cezai işlem yapılması için Zabıta Müdürlüğü ekiplerimize bilgi veriyoruz” dedi. Karazeybek, uygulamaya başlandığı andan itibaren halktan olumlu tepkiler aldıklarını ifade ederek, artık göl kıyısında gezinti yapanların bu konuda eski alışkanlıklarından vazgeçmeye başlayarak daha dikkatli davranmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Beyşehir Birliği Göl Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan ise, havaların ısınması ile birlikte vatandaşların göl sahilinde ve yeşil alanlarda daha yoğun görülmeye başlandığını kaydederek, “Artan bu yoğunluk beraberinde kabuklu yemiş yiyip yere atanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini de beraberinde getiriyordu. Beyşehir Belediyemizin başlattığı bu örnek uygulama takdire şayan. Daha temiz bir Beyşehir için uygulamanın yaygınlaştırılarak, kentin bazı önemli noktalarında da hayata geçirilmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan ise çevre temizliği konusunda yaz döneminde daha çok hassasiyet göstermelerini istiyoruz” diye konuştu.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN TEMİZ ÇEVRE İÇİN ÖRNEK UYGULAMA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 13:16:05
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 19:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?