6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Temizlik bahanesiyle hırsızlık!

TEMİZLİK BAHANESİYLE HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

Konya'da çökertilen hırsızlık şebekesindeki kadınların, evlerde temizlik bahanesiyle keşif yaptıktan sonra kocalarıyla birlikte o evleri soydukları ortaya çıktı. Gözaltına alınan 4'ü çocuk 17 kişi, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, ev ve iş yeri hırsızlıklarının aynı yöntemlerle yapılması üzerine özel bir araştırma ekibi kurdu. Özel ekibin yaptığı araştırmalarda evlere temizliğe giden bazı kadınlar belirlenerek, takip edilmeye başlandı. Yaklaşık 3 ay süren takip sonucu karı- kocalardan oluşan hırsızlık şebekesi belirlendi. Bugün sabah saatlerinde harekete geçen Hırsızlık Bürosu ekipleri, belirledikleri birçok adresi basarak 17 kişiyi hırsızlık şebekesi kurmaktan gözaltına aldı. Evlerde çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan 6'sı kadın, 4'ü çocuk toplam 17 şüphelinin sistemli bir şekilde çalıştıkları öğrenildi. İddiaya göre, temizlikçi kadın olarak evlere giden şüphelilerin, evde temizlik esnasında keşif yaptıkları, ardından da durumu kocalarına bildirdikleri ortaya çıktı. Polis, temizlikçi bahanesiyle evleri kontrol eden bazı kadınların da evde kimse olmamasından yararlanarak hırsızlık yaptıklarını, çaldıkları malları kocalarının aracılığıyla sattıklarını tespit etti. Şüphelilerin çok sayıda evi bu şekilde soyduğunu tespit eden polis, çocukların da kullanıldığını belirledi.

Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, gazetecilere saldırmak istedi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'na götürülen şüphelilerin, birkaç gün sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

TEMİZLİK BAHANESİYLE HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ
TEMİZLİK BAHANESİYLE HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 12:32:04
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 12:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?