30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Terhisine 90 gün kala şehit düştü

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Güzeldere köyü kırsalında operasyondan dönerken karşılaştıkları bir grup PKK'lı teröristle çıkan çatışmada şehit düşen Komando Er Muhammet Aygör'ün Konya'daki evine ateş düştü.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Güzeldere köyü kırsalında saat 20.00 sıralarında arazi arama ve tarama faaliyeti yapan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askeri birliğin bir grup PKK'lı teröristlerle karşılaşması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Komando Er Muhammed Aygör'ün acı haberi Konya'daki evini yasa bürüdü.

Babası Mehmet Aygör'ü dokuz yıl önce kalp krizi sonucu kaybeden Komando Er Muhammed Aygör'ün şehit olduğu haberi askerler tarafından Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Sızma beldesinde oturan annesi Cemile Aygör'e (60) verilmek istendi. Gece saat 24.00 sıralarında şehidin evine giden askerler, rahatsız olduğunu öğrendikleri Cemile Aygör'e oğlunun şehit olduğunu söyleyemedi. Sağlık durumunun daha da kötüye gidebilme ihtimaline karşın Cemile Aygör, olay yerinde hazır bekleyen ambulansla tedbir amacıyla askeri hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine acılı haber askerler tarafından şehidin yakınlarına verildi. Şehidin yakınları tarafından evin avlusuna Türk Bayrağı asılırken, belde sakinleri şehit evine akın etti. Şehit Komando Er Muhammed Aygör'ün yakın arkadaşları da haberin ardından Şehit Muhterem AK Parkı önünde toplandı. Arkadaşlarının şehit olmasına tepki gösteren gençleri orada bulunan bir asker sakinleştirmeye çalıştı.

Alanda bulunan askerlerden bir üsteğmenin tepki gösteren şehidin arkadaşına, "Benim de bir tane şehidim var. Bu vatanı biz kanla aldık. Benim de kanım döküldü" diyerek acısını dindirmeye çalıştı. Yeğeninin şehit olmasıyla büyük üzüntü duyan ve gözyaşı döken amca Bayram Aygör de, şunları söyledi: "Bu vatan için canımız feda. Oğlum askerden yeni geldi. Uzman çavuş olarak gidecekti. Ama asla göndermem. Asla göndermek istemem çocuğumu. Vatan sağolsun, ne diyeceğiz üzgünüz. Ben çocuğumu doğuya göndermem. Dur diyen yok. Ciğerimi sökseler asla göndermek istemem. Bende büyük oğlumda Kıbrıs savaşından sonra en tehlikeli yerde görev yaptık."

Bayram Aygör yeğeniyle son görüşmesinde kendisine, "Amca siz rahat olun bizler iyiyiz. Biz burada olduğumuz sürece sizler rahat bir uyku uyuyun" dediğini söyledi.
90/3 tertip olan şehit Komando Er Muhammed Aygör'ün 9 kardeş olduğu ve terhisine 90 gün kaldığı öğrenildi. Muhammed Aygör'ün askerden önce ağabeyi ile birlikte asansör teknisyeni olarak çalıştığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2011 Pazar 12:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?