5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Terör operasyonunda 10 tutuklama

Terör operasyonunda 10 tutuklama

Konya'da bir terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 13 kişiden 10'u tutuklandı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri, yaklaşık 1 yıldır yaptığı araştırmalar sonucunda Afganistan ile Suriye bağlantısını belirlediği Anadolu Federe İslam Devleti (AFİD) örgütü üyesi olduğu iddia edilen 13 kişi tespit etmişti. Araştırmalar sonucu; örgüt üyesi olduğu iddia edilen kişilerin sürekli bir araya gelerek belirledikleri 20'li yaşlardaki gençleri Suriye'ye göndererek savaş eğitimi aldırdığı, savaş eğitimi alan gençlerin daha sonra Suriye'den Afganistan'a gönderildiği ve ABD askerlerine
karşı eylemlere katıldıkları öne sürülmüştü. TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan eş zamanlı operasyonda belirlenen noktalara baskın yapılmış, baskınlarda İstanbul'dan 1, Konya merkez ve ilçelerinden 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Bugün öğle saatlerinde Konya Adliyesi'ne sevk edilen 13 şüpheliden 10'u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:54:07
Güncelleme :29 Nisan 2009 Çarşamba 19:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?